Hvad betyder... Antenne teknisk ordbog

På denne side har vi prøvet at samle diverse tekniske antenne termer og andre udtryk, der har relevans for antennelaugets fagområde. Har du spørgsmål, som ikke kan besvares nedenfor, så kontakt os, og vi vil forsøge at give en forklaring.

DVB-C

Kort fortalt er DVB-C den måde du kan modtage digitalt tv direkte fra dit kabel tv-stik. DVB er en forkortelse for Digital Video Broadcasting, på dansk digital video udsendelse. DVB er en standard for hvordan digitalt tv sendes fra udbyderen og modtages hjemme i stuen. En standard er foreksempel færdselsloven, der bestemmer i hvilken side af vejen vi kører og at man holder for rødt ved lyskryds - DVB er færdselsloven for digitalt tv. C'et står for Cable, hvilket er aktuelt i Bredballe Antennelaug.

DVB-S

Kort fortalt er DVB-S den måde du kan modtage digitalt tv direkte fra tv-satellitterne. DVB er en forkortelse for Digital Video Broadcasting, på dansk digital video udsendelse. DVB er en standard for hvordan digitalt tv sendes fra udbyderen og modtages hjemme i stuen. En standard er foreksempel færdselsloven, der bestemmer i hvilken side af vejen vi kører og at man holder for rødt ved lyskryds - DVB er færdselsloven for digitalt tv. S'et står for Satellit og er altså kun relevant hvis man modtager sit tv-signal via parabol.

DVB-T

Kort fortalt er DVB-T den måde du kan modtage digitalt tv direkte fra tv-sendemasterne. DVB er en forkortelse for Digital Video Broadcasting, på dansk digital video udsendelse. DVB er en standard for hvordan digitalt tv sendes fra udbyderen og modtages hjemme i stuen. En standard er foreksempel færdselsloven, der bestemmer i hvilken side af vejen vi kører og at man holder for rødt ved lyskryds - DVB er færdselsloven for digitalt tv. T'et står for Terrestrial, på dansk terrestrisk.

Fri digital / Clear

Fri digital/Clear er et forældet udtryk i dag, da vi ikke længere har analoge kanaler på vores anlæg. Fri digital/Clear betød at alle tv-kanaler der sendtes analogt, samtidigt sendtes ukodet digitalt. Der skulle således ikke bruges dekoder kort for at se digitalt tv. Vi har i Bredballe Antennelaug fri digital.

HD

High-definition, direkte oversat høj opløsning. I fjernsynssammenhæng betyder

HD Ready

High-definition Ready. HD Ready er en betegnelse der angiver at et tv kan vise en HD opløsning. Dog har den ikke nødvendigvis en tuner der gør at den kan vise det uden en boks.

IP telefoni / internet telefoni

Istedet for at få telefonforbindelsen via en ledning der går direkte til telefoncentralen, får du forbindelsen fra en boks der sættes til internettet.Ligesom tv signaler er digitale, kan telefonsamtaler også være digitale i dag. IP'et i IP telefoni kommer af internet protocol, den standard der kommunikeres på, på internettet.

Sider